De Dode van Droef: George Carlin

DroefAid poster

Als u George Carlin (12 mei 1937 – 22 juni 2008) nog niet kent, zouden we bijna jaloers op u worden. Wat valt er nog veel prachtigs, knalraaks en extreem grof verwoordst voor u te ontdekken! Carlin was de gesel die Amerika zich bijna met masochistisch plezier liet ontgelden, zijn maatschappelijke messteken werden als zoete degens geslikt door notabene de mensen die hij zelf het hardst op de korrel nam. Binnen de wereld van stand up comedy kon men zo ongeveer erop rekenen dat Carlin hoe dan ook zou zeggen hoe het er allemaal echt voor stond, als een ware hofnar het keiharde spiegelbeeld voorhouden, en het publiek met gloeiende billen naar huis sturen, zo hard hadden ze er van langs gekregen.

Zijn dood sloeg in als een bom, maar zijn stem klinkt nog altijd, dagelijks, op Youtube en via allerlei andere videokanalen waar men blijft ontdekken dat zijn inzichten en waarheden niet dateren, niet verouderen, maar bijna met het uur actueler lijken te worden. Bij een avond waar u niet ‘R’omheen kunt, en de struisvogels plots beseffen te kunnen vliegen, waar bovendien onze vaste verkondiger van rauwe realiteiten Didi De Paris de microfoon komt roeren, op zo’n avond kunnen we zelf niet om Carlin heen. Zeker niet omdat zelfs toen zijn leven ten einde liep, hij nog stónd, gíng, sprák, en het nu nog jaren later blijft resoneren. Going out with a bang! Dus vier vanavond met ons de verjaardag van de oorspronkelijke Boze Opa die verdomme toch gelijk bleek te hebben, over alles. Maar dat ontdek je nog wel, als je wat ouder wordt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *