De Dode van Droef: Baron Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen

DroefAid poster

Geloof het of (ironisch) niet: Baron Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen heeft daadwerkelijk bestaan! Wie? De Baron Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen. U weet wel, die held uit zijn zogezegde eigen legendarisch leugenachtige en fantastische verhalen, die zichzelf middels kanonskogels naar de maan schoot en de allergrootste verkiezingsmenigte in de geschiedenis van het Amerikaanse Presidentschap bijeen had ofnee, dié niet, sorry. De échte baron had wellicht iets minder grootspraak dan de ster van de verhalen van Rudolf Erich Raspe, maar ook de echte baron kon sterke verhalen vertellen, met name over zijn tijd in het Russische leger. En daar draait het vanavond bij DroefAid toevallig ook om, sterke verhalen. Vijf grootsprekers passeren de revue, de een met een nog sterker verhaal dan de andere (wellicht wordt er zelfs nog wat over de fantastische avonturen van Steven Segal gerept). In dat licht kunnen we ons eigenlijk geen betere patroonheilige wensen dan de allerberoemdste man die ooit aan de wrange realiteit wist te ontsnappen. Wunderbar!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *