De Dode van Droef: Dylan Thomas

Droef 3Di poster

Though wise men at their end know dark is right,
Because their words had forked no lightning they
Do not go gentle into that good night.

COPYRIGHT: from The Poems of Dylan Thomas, published by New Directions. Copyright © 1952, 1953 Dylan Thomas. Copyright © 1937, 1945, 1955, 1962, 1966, 1967 the Trustees for the Copyrights of Dylan Thomas. Copyright © 1938, 1939, 1943, 1946, 1971 New Directions Publishing Corp.

Vermoedelijk herkent u vooral de laatste regel wel. Het is een van de bekendste gedichten van de dichter Dylan Thomas (Wales, 27 october 1914 – 9 november 1953). En ja, we breken een keer het patroon om de Dode van Droef te selecteren bij de datum van de editie, want Thomas heeft zo goed als niets te maken met 22 november. En met Gent heeft hij verder in feite ook al niets te maken. Maar wij kunnen niet om hem heen als we deze regels lezen, temeer de derde editie van Droef, het (Cultuur)Podium voor Pessimisme, op speelse wijze om onze inmiddels bijna vaste gast Didi De Paris draait. Toch minstens in naam, mocht u zich de knipoog van Droef 3Di afvragen. En ook Didi laat stevig van zich horen, laat merken nog altijd de nacht niet in te zijn gedwaald. Razend, niet zelden dronken, met een verwoestende humor en een besef van de zelfverdoeming, is de vergelijking met Thomas ook niet ver te zoeken. Net als hij weet u (noch wij!) vooraf wat er zal komen en of Padre Paris het evenement wel waardig zal achten, maar hij is het centrum van de show vandaag. Gentle zal het alvast vannacht niet eraan toe gaan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *