Persbericht 11 mei 2022: Cultuurpodium voor Pessimisme stopt

[Persbericht]

Cultuurpodium voor Pessimisme stopt

Laatste Gentse podium voor pessimisme op 11 mei

GENT – Op woensdagavond 11 mei wordt in café ‘t Postje (Korenmarkt) de allerlaatste editie van Droef georganiseerd. Dit unieke ‘cultuurpodium voor pessimisme’ stopt er na vijf jaar mee.

Droef.Gent

Droef startte op 13 juli 2017, precies de geboortedag van wijlen Walter De Buck en de avond voordat de Gentse Feesten zouden losbarsten. Sindsdien bood de organisatie de afgelopen jaren podium aan bijna tweehonderd artiesten op vijfendertig verschillende avonden. Op diverse locaties in Gent live, maar tijdens de COVID-lockdowns ook online. Van gevestigde namen tot nieuw talent, van poëzie en muziek tot dadaïstisch theater en humor, alles is op het podium gepasseerd.

Allerlaatste volwaardige editie

Komende woensdagavond kan men dus voor de allerlaatste maal dit initiatief bijwonen. Maar dat wordt een avond bomvol talent, waaronder de bekende schrijvers AHJ Dautzenberg en Ann De Craemer, en suizende oren van de muziek van UrZon. Met verder: Bert Bruininga, De Professors, Franky Bordo 1577, Gert-Jan Termote, Hunter D. Linden, Kimme Tigra, Koenraad, en de avond wordt gepresenteerd door Daphné. Droef heeft nog nooit inkom gevraagd dus ook nu is de toegang weer gratis.

Boek en afscheidsfeest volgen

Op 13 juli geeft Droef een groot afscheidsfeest waarbij ze de Nederlandse band Straf uitnodigen om dit initiatief uit te luiden. Ook verschijnt er die datum een boek met terugblik op de afgelopen vijf jaar, bol van tips voor beginnende organisatoren, en sappige mailwisselingen met Sabam. Ook de eigenzinnige posters zullen er allen in afgedrukt staan.

Gegevens

Datum: 11 mei 2022
Aanvang: 20:00u
Inkom gratis
Locatie: café ‘t Postje
Korenmarkt 22, 9000 Gent
Informatie: www.droef.gent
Facebook event: https://www.facebook.com/events/738803724166425

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *