De Dode van Droef: Orson Welles (nietes)

Droef Veto poster

Er wordt veel gerept over Fake News dit jaar, maar dat is natuurlijk al zo oud als de mensheid. Om dat extra te benadrukken eren we vanavond bij Droef de enige echte Orson Welles (6 mei 1915 – 10 oktober 1985) die radioluisteraars in 1938 nog van angst deed sidderen bij de verradelijk realistische nieuwsberichten die vertelden hoe marsmannetjes de Aarde aan het veroveren waren. Bad hombres! Voeg daaraan toe dat zijn cinematische meesterwerk Citizen Kane (met zelfs ‘burger’ in de titel) verhaalde over een rijke edoch geslepen brulaap die met slinks gekonkel maar ook theatrale en megalomane sprongen zichzelf tot extreem machtige posities wist te ellebogen, waarbij hij controle over alles probeerde uit te oefenen en zelfs het nieuws probeerde naar zijn hand te zetten (compleet, saillant detail, met trophy wives), en we kunnen bij een editie van Droef die zich richt op democratie en verkiezingen toch echt niet om de goede man heen. Of moeten we u daar een droevig plaatje bij schetsen?

Gelukkig is er ruimte voor nog niet volledig bedorven kinderdromen en staat er een beeldschone (en wél getalenteerde) Rosebud op ons podium vanavond. U krijgt ook de gelegenheid om in de traditie van de Volkshuizen van weleer, in persoon keihard nietes te scanderen naar Welles en onze Droef Veto. Voor de liefhebbers van Shakespeare rest vooral het besef dat het maar één groot poppentheater is, maar ja… All the world’s a stage.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *