Droeve cultuurbom in de Brugse Poort

Poster Droef Aid Pierkespark
Tijdens het grootse BOM-Festival in de Gentse wijk Brugse Poort, organiseert Droef.Gent het mini-festivalletje Droef Aid, een driedaags event met steeds ‘s avonds culturele performances.
Maar uniek aan deze editie is dat er daarnaast ook de eerste expositie door Droef georganiseerd wordt.

In deze expositie, tevens ‘Droef Aid’ genoemd, verkent een multidisciplinaire groep kunstenaars de wereld door de ogen van een inslaande cultuurbom. Er wordt middels projecties en beeldende kunst gespeeld met thema’s als oorlog en sociale cohesie, zelfdestructie en cultuurexplosies.

De expositie werd georganiseerd door de Gentse kunstenaar JJHemp, die al eerder met performance art en stoepkrijt de grens verkende tussen kind-zijn en terrorisme. Van zijn hand zullen er schilderijen te bewonderen zijn die deze Droeve introspectie confronterend aanvullen. Visuele projecties worden dan weer verzorgd door Rinus Van De Melkwegboer, die abstracte visuals met oorlogsthematiek zal verbinden. Eveneens met videoprojectie zal Philip Volckaert het netvlies beroeren met pakkende beeldsymboliek. De schilderwerken van Tineke Nox geven de culturele bom nog een extra lont.

De expositie is te bezichtigen in de zaal boven Trafiek in het Pierkespark, op donderdag 10 mei, vrijdag 11 mei en zaterdag 12 mei, steeds vanaf 14u ‘s middags. Inkom is gratis.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *