De Dode van Droef: Walter De Buck

Droef 1.0 poster

Veel Gentser dan Walter De Buck (13 July 1934 – 21 December 2014) wordt het niet snel. De Belgische schilder, beeldhouwer en zanger van vergeten volkse liederen, is uiteindelijk voornamelijk het bekendst om het nieuwe leven inblazen bij de Gentse Feesten. Daarom stond sowieso één uitspraak altijd in het programma van de Feesten, namelijk: Walter De Buck is een held. Punt.

Omdat de allereerste editie van Droef Gent, het (Cultuur)Podium voor Pessimisme, plaats zal vinden op zijn geboortedag, maar ook omdat Droef hoopt een ander geluid een podium te brengen, net als De Buck deed op de toenmalige ingekakte en veel te statige Feesten. Zijn podium bracht wilde Rock ‘n Roll, geïmproviseerde kunstemakerij, kleinkunst en meer, waarbij al eens de geluidsapparatuur explodeerde.

We kunnen natuurlijk nog niet voorspellen wat Droef zal brengen, maar ook wij willen de volle ruimte bieden aan het geluid van bijzondere artiesten die een afwijkend geluid brengen. Nu de Feesten uitgegroeid zijn tot iets dat iets te veel die naam waardig is, beginnen wij met een podium dat er pessimisme, wrange en dadaïstische humor, confronterende maatschappijkritiek en ontroerende melancholie tegenover zet. Tijd voor een nieuw geluid, en natuurlijk: Leve Walter De Buck!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *