Sabam op je bakkes II

Joepie, alweer elektronische post van Sabam!


Re: Aanvraag SABAM – DROEF 1 0 – PODIUM VOOR PESSIMISME – 13/07/2017 – L’Enfant Terrible – 21/00624881 LIRK [#1886190]

From: Sabam

Geachte,

Alvast bedankt voor de informatie.

Gelieve ons echter nog een volledige lijst te bezorgen van de werken die live zullen worden gebracht (titels + namen auteurs/componisten), zodat we deze door onze programmadienst kunnen laten nakijken op beschermd repertoire.

Verder wensen wij ook te verduidelijken dat het contract voor mechanische achtergrondmuziek van café L’enfant Terrible op 30/06/17 werd beëindigd. Momenteel is er dus geen lopend contract voor mechanische muziek. Bovendien is er online sprake van een DJ-set (= voorgrondmuziek) en dit kan dan ook niet onder een contract voor mechanische achtergrondmuziek vallen.

Gelieve ons dus alsnog een aanvraag en de playlist van de live muziek te bezorgen.

Wat betreft onze eerder contactmail wensen wij erop te wijzen dat verwoordingen als “bestaat de kans dat”, “indien we ons niet vergissen”, enz. ons niet echt aanmanend lijken, maar eerder “voorzichtig polsend”. De betreffende mail wordt geheel vrijblijvend naar organisatoren gestuurd met de bedoeling extra kosten voor de organisator te vermijden. Er zijn dan ook heel wat organisatoren die blij zijn met een dergelijke herinneringsmail van Sabam. Dit even terzijde.

Vriendelijke groet,
[Sabam]


Re: Aanvraag SABAM – DROEF 1 0 – PODIUM VOOR PESSIMISME – 13/07/2017 – L’Enfant Terrible – 21/00624881 LIRK [#1886190]

From: René van Densen / Droef.Gent

Hallo,

zoals gezegd, de live werken zijn mijn eigen teksten in samenwerking met de muzikant die de nummers zelf gecomponeerd heeft.
Maar aangezien uw nieuwsgierigheid niet aflaat, bij deze:

“U mag mij wegstemmen”
Tekst: René van Densen en Elco Wareman
Muziek: Elco Wareman

“Puik”
Tekst: René van Densen
Muziek: Elco Wareman

“Cipier van het leven”
Tekst: René van Densen
Muziek: Elco Wareman

“Doen van het laten”
Tekst: René van Densen
Muziek: Elco Wareman

Deze werken zijn onder de Nederlandse wet van auteursrecht beschermd als zijnde van onszelf. Ik geef u geen toestemming, als auteur, zelfs deze titels ergens op te slaan. Ze zijn hier enkel in deze communicatie vermeld om tegemoet te komen aan uw verzoek.

Er zullen verder teksten voorgedragen worden door steeds de auteurs zelf, met hun eigen instemming. Meer houdt Droef niet in namelijk. Zoals ik aangaf, bleek uit uw eerste communicatie volstrekt niet dat u zich zelfs het minste geïnformeerd heeft over het evenement.

Of l’Enfant Terrible een contract met Sabam heeft is aan hen om te regelen, maar ik zal uw mail doorsturen zodat er rekening mee gehouden kan worden. Noch ikzelf, noch de organisatie van Droef (drie vrijwilligers die een gratis thema-avond met bevriende dichters organiseren, om nogmaals maar even Droef samen te vatten zodat we weten waar we van spreken) heeft daar inspraak of verantwoordelijkheid over. Het is de verantwoordelijkheid van het café in die situatie.

Vriendelijke groeten,

René van Densen

PS we verschillen van mening over de toonzetting van uw ‘herinneringsmail’, doe met mijn feedback wat u wil. U zou ook eens met een andere blik naar uw eigen communicatie kunnen kijken, maar ook dat is niet mijn zorg.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *