De Dode van Droef Caque: Wim Kersten

De Doden van Droef
Elke Droef editie heeft als een soort beschermheilige een Dode van Droef, iemand die we speciaal een beetje herdenken op die avond. Op 14 augustus, in 1924, werd in ‘s Hertogenbosch in Nederland Wim Kersten geboren, die deze komende editie de Dode van Droef is. Hij werd vooral bekend als lid van het carnavalsduo De Twee Pinten, later als tekstschrijver van chansons. Eind jaren zestig, toen artiesten als Sjakie Schram en Toon Hermans nationaal succes oogstten met carnavalsliedjes, besloten Kersten en collega Joep Peters (die jaren samen in Den Bosch een lokaal cabaretduo vormden) zich fulltime aan dit genre te gaan wijden. Onder de naam De Twee Pinten maakten ze in 1970 hun eerste plaat (Bij ons staat op de keukendeur) die onmiddellijk een hit werd. Daarna bleven ze vijf jaar lang actief. Zijn twee solo-nummers waren Op woensdagmorgen (Krijg je rode rozen) (1976) en Bloemetjesgordijn (1980). Dit laatste nummer bereikte nummer 22 in de Top 40 en werd zijn grootste en enige hit. In 1988 kreeg hij als tekstschrijver de Edison uitgereikt en tien jaar later de Falco Vegelinprijs. In 2001 stierf hij op 77-jarige leeftijd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *