De Dode van Droef: Virginia Woolf

DroeFive Live 25 Januari 2018 café L'Enfant Terrible in Gent

Wie is er bang van Virginia Woolf? Het blijft een moeilijk huwelijk, een live podium organiseren waarbij je gekende namen afficheert en zelfs in een ietwat passende volgorde probeert te programmeren, en de onbekende potentiële chaos die een open podium kan brengen. Maar we wagen ons vanavond aan dit ingewikkelde huwelijk, en symbolisch verwerken we daarom de schreeuwerige kleuren rood, geel en blauw in ons affiche. Om zo van Barnett Newman naar Edward Albee naar Virginia Woolf te schakelen. Voor de goede verstaander, uiteraard. (Voor de rest bestaat er zoiets als Google.)

Virginia Woolf (South Kensington, 25 januari 1882 – Lewes, 28 maart 1941) is vooral beroemd geworden als meest invloedrijke experimentele schrijfster die speelde met de stream of consciousness-techniek, psychologische en emotionele motieven van personages en verbrokkelde vertelstructuur en chronologie. Ze beëindigde haar leven met stenen in de zakken omdat ze stemmen in haar hoofd hoorde en ze voelde dat ze weer gek aan het worden was. Het maakt haar de gedroomde patroonheilige van deze Droef Open Mike-editie waar stemmen, experimenten, emoties en verwarde chronologie ongetwijfeld de boventoon zullen voeren. Dus drink met ons vanavond, tot we rood in het gelaat zien, de flesjes Blauw, en laten we geilen op al dat fraais on stage. Op Virginia!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *