De Dode van Droef: Sinterklaas

Droeffier poster

Sint zat eens te denken, welke Dode zou Droef kunnen selecteren zonder al te veel tere zieltjes te krenken. Want hoewel de vierde Droef wordt gevierd in besloten kring, zal vastbesloten wel weer een kring aanstoot nemen aan deze viering. Sint vond alle ophef steeds maar uiterst dwaas, teveel gezever voor de oude Klaas, die was zijn gemoed immers prima de baas en moet niets vinden, onttrekt zich kalm aan het geraas. Hij zag het duister en pessimistisch in en had in heel dat kinderfeest inmiddels weinig zin. Liever gaf hij zich over aan drankgelag, gelach om prachtige kinderzielen in te volwassen lijven die zich inlijven in nachtelijk gelal vol lol, geen brol geen zever, liever laafde hij zijn lever dan nog één boos woord aan te moeten horen. Hij besloot zijn innerlijke kind aan te boren en de gebeden te verhoren zoals het hoort, maar zijn keus stond vast: zijn naam was alvast vermoord.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *