Sabam op uw bakkes

Zeg mannekes van Sabam, dat jullie een Google Alert hebben ingesteld op ‘evenement’ en dan naar elk nieuw initiatief een dreigbrief sturen dat iedereen die maar een keer wat wil organiseren, jullie bakken vol geld moet komen brengen, wil niet zeggen dat jullie daar altijd gelijk in hebben he. Enerzijds fijn dat ons Droevig Avondje zoveel aandacht genereert dat jullie het ook opmerken, maar dit is erover. Droef.gent geeft de Mannen van Sabam lik op stuk na de vouw.


Aanvraag SABAM – DROEF 1 0 – PODIUM VOOR PESSIMISME – 13/07/2017 – L’Enfant Terrible – 21/00624881 LIRK

From: Sabam

Beste organisator,

We contacteren u in het kader van bovenvermeld evenement dat u eerstdaags organiseert.

Aangezien onze vereniging meer dan 90% van alle muziekwerken uit binnen- en buitenland vertegenwoordigt, bestaat de kans dat u tijdens dit evenement gebruik maakt van muziekwerken waarvan SABAM de auteursrechten beheert.

Om deze werken te mogen gebruiken dienen er auteursrechten te worden betaald. Dit regelt u door een licentie aan te vragen. SABAM zorgt nadien voor de uitbetaling van deze auteursrechten aan de betrokken auteurs. Hierdoor kunnen creatievelingen op hun beurt blijven doen waar ze het beste in zijn: muziek maken.

Indien we ons niet vergissen, hebben wij nog geen licentieaanvraag ontvangen.

Deze kan u snel en eenvoudig indienen via ‘eLicensing’, onze handige online applicatie (klik hier om naar eLicensing te gaan of hier voor een kort introductiefilmpje). Creëer uw account in 60 seconden en geef vervolgens uw evenement aan. U kan ook vrijblijvend tariefsimulaties maken, zelf uw klantgegevens beheren, de status van uw aanvraag opvolgen en kiezen voor een elektronische factuur.

Vergeet niet uw aanvraag volledig en uiterlijk 48u op voorhand in te dienen om extra kosten te vermijden.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om verder contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan elke werkdag voor u klaar tussen 8u30 en 17u.

Namens alle auteurs van ons repertoire, danken wij u voor uw medewerking en wensen u alvast veel succes bij de organisatie van uw evenement.

Met vriendelijke groeten,

Sabam Customer Service


Re: Aanvraag SABAM – DROEF 1 0 – PODIUM VOOR PESSIMISME – 13/07/2017 – L’Enfant Terrible – 21/00624881 LIRK

From: René van Droefsen

Goedendag,

er wordt bij het evenement Droef 1.0 geen gebruik gemaakt van muziekwerken waar SABAM de auteursrechten van beheert. De enige muziek die gespeeld wordt is live en door de muzikant zelf gecomponeerd. Deze artiest is niet bij SABAM aangesloten, en speelt er vrijwillig en op eigen initiatief deze nummers, waarvan ik zelf notabene ook de tekst heb geschreven.

Er is geen commerciële doelstelling in het initiatief, het is een vrijwillig georganiseerd event. Aansluitend wordt er wel muziek gedraaid, maar dit gebeurt gewoon vanuit het café zelf, dat daar via andere route reeds geld voor afdraagt.

Hopelijk heb ik u hiermee voldoende ingelicht.

Vriendelijke groeten,

René van Densen
initiatiefnemer Droef, Podium voor Pessimisme Gent.

PS De toon van uw e-mail is overigens zeer aanmanend, u heeft niet eens geïnformeerd wat voor type evenement het zou zijn en of er wel sprake zou kunnen zijn van schending van SABAM-rechten. Schrijft u iedereen op dergelijke wijze aan ? Want dan begrijp ik waarom ik zoveel mensen ken die zacht gezegd antiperistaltische neigingen krijgen van uw organisatie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *