Potver. Droef Aid Dag twee alweer!

We zijn nog niet volledig bekomen van de eerste dag van Droef Aid, maar de tijd dendert genadeloos voort en over vijf uurtjes start de tweede spektakelavond. Dus zoek uw schoenen vast op en zorg dat u pinten in de tas hebt, want ook vanavond is het BYOB.

René van Densen op Droeffier
Foto: Rick Brands

Voor de allereerste keer dit jaar doet de initiatiefnemer van Droef zelf weer eens wat, de luiwammes. René van Densen treedt erg weinig op maar brengt vers poëtisch (see what we did there) werk, vanzelfsprekend in de inmiddels legendarische podiumjas. Mocht u allergisch zijn aan ‘Ollanders (hij spreekt zelf steeds van Nederlanders) dan is het goede nieuws dat de overige sprekers allen Belgen zijn. Er is comedy en proza uit Turnhout van respectievelijk Wouter Van Peer en Wim Paeshuyse. We laten ook boze witte mannen aan het woord, getuige de aanwezigheid van Gust Peeters (die nu waarschijnlijk nog bozer zal zijn). Joke Van Caesbroeck verhaalt in korte vertellinkjes over de uitzichtloosheid van haar bestaan en de inzichtloosheid van de volgende fles wijn. Omdat de muziek niet mag ontbreken speelt TORTU TRIO de sterren van de hemel zodat u niet let op het feit dat dit trio geen drie leden telt. Potverdrie, wat een tekstgeweld vanavond, die komen we gegarandeerd niet nuchter door. De presentatie is alweer in handen van Benoit Vermaele en Lukas Vanantwerpen want we hebben onze les nog niet geleerd na gisteren. En ze doen het gratis, dat scheelt ook massa’s.

Wanneer: Vanaf 21u tot minusplus 23u
Waar: Buurtzaal Trafiek (dus op één-hoog, ‘boven’ Trafiek) in het Pierkespark te Gent
Kost: Inkom volledig gratis
Drank: Bring Your Own beer!

Huishoudelijke mededelingen:

Feed the artists
Het evenement Droef Aid wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd, we voorzien ook onszelf dan maar van drank en smijten ons de volledige dag, ook tijdens de expositie. Dit alles drie dagen lang, en natuurlijk met opbouw en promotie vooraf. We krijgen hier geen cent subsidie voor, al kunnen we dankzij Whaleshares wel de artiesten van wat drank voorzien. Maar bezoekers, die immers ook geen inkom hoeven te betalen en zelf hun eigen drank mogen meebrengen, wordt een extra knuffel gegund als er toch eventueel iets lekkers voor de organisatie meegebracht wordt, of wellicht een vrije bijdrage in de hoed te doen.

BOM Festival
Droef Aid is onderdeel van het BOM-Festival, dus ga gerust met ons er nog eentje (niet-gratis) drinken bij Bij’ De Vieze Gasten zodra het spektakel bij Trafiek voorbij is. Check ook zeker hun programma om te zien wat er nog meer te beleven is in de Brugse Poort deze drie dagen.

Overlast en afval
Trafiek was super sympathiek dat we hun buurtzaal mogen gebruiken voor dit evenement en de expositie. Hou hier aub ook rekening mee: zorg voor zo weinig mogelijk overlast voor de buurt, zowel voor als na het evenement. Ruim ook netjes uw rotzooi op: we zullen PMD-zakken buiten opstellen voor het blikafval en eventuele andere afvaloplossingen aanbrengen. En laat de boel een beetje heel, dan blijft u van harte welkom.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *