Steun de kunsten! (GRATIS)


Droef is slechts een podium, hier draait het uiteindelijk om de artiesten en kunstenaars die u gratis en zeer divers (doorgaans eigen) werk brengen. Dat doen ze – helaas – onbetaald (en wij ook) omdat Droef geen inkomsten en creatief budget heeft. In dit afgelopen jaar waarin de cultuur en podia zo ongeveer de hardste klappen te verduren hebben gekregen, gaven we de vele kunstenaars dan ook alle ruimte tot zelfpromotie. Zodat u hen kan steunen. Ook de aankomende editie van 1 april zal weer veel promotie bevatten, en daar staan wij achter. Zodat wij, zodat u, iets terug kunt doen voor de kunsten. We zetten hieronder even op een rij hoe u de kunstenaars van de afgelopen vier edities kunt steunen.

Wacht wacht wacht niet wegklikken! Wist u dat de meeste steun die u kunt bieden, zelfs gewoon GRATIS kan? En velen van hen de kleine moeite goed kunnen gebruiken? Daar beginnen we mee, pas later zetten we ook wat dingen die u kunt kopen en zo op een rijtje.

GRATIS: Volgen en abonneren

Soms is het niet moeilijker dan op een knopje drukken. Daar kunt u al menige artiest superblij mee maken. Kost pakweg een, misschien twee seconden.

>Youtube

>Instagram

>Facebook

>Spotify

Liever dingen kopen?

Wellicht wilt u echter ook graag financiële steun aan de kunsten verlenen, of gewoon exclusieve boekjes, CD’s en meer scoren. Dat kan ook gewoon.

  • Anton Voloshin (Mesang Pur Sang / Droef, The Universe & Everything / Graf Van Droeftanchamon) las in de meest recente Droef voor uit zijn vuistdikke debuutroman ‘Fragmentariërs’. Deze is bijna uitverkocht als fysiek boek (laatste exemplaren!) maar ook nog als e-book te verkrijgen. Dat kan via deze link.
  • Het boek ‘Hersenschade’ van Free (waaruit hij voordroeg in Mesang Pur Sang) is voor zover wij weten nog steeds te bestellen voor €10,-. Volg daarvoor gewoon deze link.
  • Nog niet eens van de pers, het poëziedebuut van Nooit Nooit (Mesang Pur Sang / Oh My Droef! / Graf Van Droeftanchamon). Het heet ‘Toeval en fabrieksinstellingen’ en is beschikbaar voor voorbestellingen, over twee weekjes worden ze verzonden dus wie een Eerste Druk-fetisj heeft, sla uw slag. Informatie via dit Facebook bericht of Twitter of Instagram maar u moet de man een berichtje sturen om meer info.
  • Quinten De Coene (Oh My Droef!) heeft een aantal boeken beschikbaar, zowel poëzie als beeldende kunst. Gewoon via Bol, om het u makkelijk te maken.
  • Wim Vandeleene (Oh My Droef!) zou zijn debuut ‘Duikvlucht’ in het Poëziecentrum presenteren rondstreeks de tijd dat hij ook aan onze online editie deelnam, maar dat viel in de coronaduigen. Uitgeverij De Zeef heeft zelf geen webshop, via Bol kan het op zich wel, ook het Poëziecentrum in Gent (Vrijdagsmarkt) kan u vast verder helpen.
  • Woelvis (Mesang Pur Sang) heeft een album beschikbaar genaamd Puppy Lief. Bij haar concerten verkoopt ze dat normaal met unieke handgemaakte hoesjes, maar u kunt het ook op iTunes kopen.

Delen is ook een beetje geven

Wat u ook kunt doen: dit bericht delen met anderen. Hoe meer mensen het lezen, hoe meer het wellicht opbrengt voor de verschillende artiesten. Zo is delen ook een beetje geven.
Zeker in de cultuursector is het nu nog altijd zwaar. Steun daarom ook zeker artiesten die we hier niet noemden, stort wat geld in de diverse solidariteitsfondsen, waardeer dat veel cultuur op dit moment gratis of voor weinig geld gewoon ‘thuis’ aan u beschikbaar wordt gesteld. En check op 1 april aanstaande de nieuwe editie van Droef, waar ook weer voldoende te kopen en te steunen zal zijn. Hopelijk is het niet lang meer nodig en komen we allen gezond en emotioneel en financieel stabiel deze crisis uit!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *