Blijf gerust thuis!

Droef Mesang Pur Sang Home Edition
Een zeer nieuwe lente, een zeer nieuwe Droef….

We hebben goed nieuws: Droef gaat hoe dan ook door!

Ja natuurlijk waren wij ook even verrast. Zelfs als pessimisten stonden we plots voor heel snelle ontwikkelingen rondom COVID-19. Zelfs die éne optimist in onze redactie die nog altijd roept dat het 8 april wel door zal gaan in Het Volkshuis, roept het al beduidend zachter. En nog altijd zouden we het liefst er één daverend feest van maken met z’n allen. Maar eerlijk: de kans dat het in onze vertrouwde café-omgeving doorgaat is piepklein, en of het verstandig of veilig is om onmiddellijk na een dergelijke Lockdown een stevig evenement te organiseren, durven zelfs wij betwijfelen. Gelukkig denken wij vooruit, als échte pessimisten.

Meteen een evenement na de COVID-lockdown lijkt ons een dom plan

Dus hoezo gaat Droef door? Wel, we hebben met de artiesten overlegd en gaan een online versie van het evenement streamen. En dan niet zoals bij vorige edities, ‘live vanuit Volkshuis’, maar met individuele performances van de artiesten vanuit hun eigen veilige (thuis)locatie. Onze organisator zal dit ook op een veilige plek aan elkaar praten, en we gaan er proberen toch een fijne show van te maken. Het wordt heel anders dan anders, maar álles is al anders dan anders, dus Droef ook. Gewoon, bij u thuis. Via uw laptop of gsm gaan we het uitzenden via Facebook en Youtube zodat iedereen het via internet kan volgen.

Trump zegt het zelf ook

Dus! Er komt waarschijnlijk een heuse Droef Mesang Pur Sang Home Edition aan. Zolang de huidige veiligheidsmaatregelen gelden als verstandigste beslissing willen wij u tóch cultuur, maatschappelijk tegengeluid, amusement en wat verlichting brengen. Cultuur is natuurlijk geen onmiddellijke medische noodzaak, maar vermoedelijk bent u rond 8 april wel aan wat afleiding toe. Dus dat komt er, hoe dan ook. Save the date – of niet, want natuurlijk zal het ook gewoon terug te bekijken zijn. Maar reken op Droef! Schakel rond 20:00u in op deze website, op onze facebook pagina (like ons!), of abonneer je op onze nieuwsbrief-die-we-nog-ooit-eens-moesten-gaan-schrijven.

Sterker: Doe je mee? Normaal gezien moeten we onze line-up beperken om de avond bij het Volkshuis niet tot al te laat uit de hand te laten lopen. Maar bij een Online Droef hebben we natuurlijk nog wat meer ruimte. Dus weet je wat: we gaan (beperkt) Open Mike’n. Stuur ons een berichtje als je ook wat bij wil dragen (en wat dan), en als wij akkoord zijn, neem het veilig thuis op en stuur het ons voor 3 april (gegevens zullen we in ons bericht doorgeven). Want waarom niet, let’s go nuts! We maken er gewoon een knaleditie van Droef van. Cultuur voor iedereen!

Post Scriptum – Onze vormgever verzekert ons dat hij geen helderziende gaven heeft. Dus ondanks dat nu de natuur opbloeit met alle thuisblijvers en er een hippe (eikel)phone met koptelefoon afgebeeld staat, had hij werkelijk geen idee dat dit alles zou gebeuren. Desalniettemin gaan we wat scherper op zijn financiële investeringen letten vanaf nu.

2 Antwoorden op “Blijf gerust thuis!”

    1. Voor het ‘Open Mike-gedeelte’ hebben we het liefst dat je een opname instuurt van maximaal 5 minuten, of in het geval van poëzie 3 gedichten maximaal. Verdere richtlijnen is dat je vooral je eigen werk brengt en op de manier die jij wil! We sturen je wel even een berichtje.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *