Mesang ohne Sang?

Coronavirus treft ook Droef
Foto: Jonas Besbrugge

COVID-19 is niet grappig meer

Net als iedereen deden we er grappig over in februari. Over COVID-19. Want soms is lachen het enige wat je nog kunt doen als je iets gigantisch uit de hand ziet lopen en vreest voor iedereens gezondheid. Dus we hadden mondkapjes, gratis. Ha ha. Maar nu is het tijd om even serieus te zijn. Alle evenementen zijn tot 31 maart verboden en het is niet onrealistisch om te denken dat de maatregel verlengd wordt. Als pessimisten zien wij het zwart in.

Gaat de komende Droef door?

Kort gezegd weten we nog niet of Droef in april door kan gaan. Voor nu volgen we andere organisatoren en willen we liefst Droef door laten gaan op 8 april. Onze bijeenkomsten hebben geen overdreven bezoekersaantallen en na – tegen dan – bijna drie weken binnenzitten zijn er vermoedelijk wel wat mensen toe aan een beetje cultuur en muziek. Maar we begrijpen iedereen die nu goed de schrik te pakken heeft. We zitten zelf ook in dubio: is het beter om het door te laten gaan of om het af te lasten? De veiligheid van publiek, artiesten en barpersoneel gaan voor. Maar tot dusver ziet het barpersoneel het zitten en hebben ook de artiesten geen negatief signaal gegeven.

De komende tijd zullen we daarom ons bezinnen, bij iedereen nog eens te rade gaan, en in de gaten houden wat experts en overheid aanbevelen. Die aanbevelingen zullen wij uiteraard volgen.
Om te zien of Droef Mesang Pur Sang dus doorgaat op 8 april, kunt u onze website in de gaten houden, de facebook pagina, of de Google Calendar installeren via https://agenda.droef.gent/. Beter nieuws hebben we nu even niet voor u.

We wensen iedereen veiligheid en sterkte. Sla vooral niet in paniek, daar is nog nooit iemand beter van geworden. We zien u graag in de toekomst terug bij Droef.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *