Persbericht: Bart Dauwe presenteert DroefCon 7

Podium voor Pessimisme blijft groeien

Bart Dauwe presenteert DroefCon 7

GENT – Acteur Bart Dauwe (Thuis, F.C. De Kampioenen, Flikken) presenteert de zevende editie van Droef, het unieke Gentse Podium voor Pessimisme. Hij zal de theatrale mix van poëzie, muziek, theater en comedy, tegen een achtergrond van digitale beelden, in passend dramatische lijnen leiden.

Spannende editie
De organisatie plakte op deze spannende editie de titel “DroefCon 7”, een verwijzing naar de DefCon-niveaus in de USA. “Al laat de titel zich vanzelf ook lezen als ‘droef concept’,” grapt Rinus Van De Melkwegboer, een van de initiatiefnemers van Droef.Gent. De nieuwe editie belooft een nog groter theater-element dan eerdere edities, hoewel steeds gestreefd wordt de kunstvormen in elkaar te laten versmelten. Zo ontmoet melancholische woordkunst er hypnotiserende soundscapes, wordt er dadaïstisch en surrealistisch acteerspel gewoven door individuele performances, en weet vaak zelfs de organisatie niet exact wat er allemaal te gebeuren staat: “Elke editie pakt nog droever uit dan we verwacht hadden.”

Dichtbundel presentatie
Op het podium van het Volkshuis kan men deze editie een unieke beeldenmix in de achtergrond verwachten, verzorgd door Nebulous Somnambulator. Op de voorgrond treden ondertussen een postmodernistische poëet, een Vlaamse Improclub-winnende comedian, een folktroubadour en nog veel meer op. Dichter Sven De Swerts komt bovendien zijn dichtbundel “Atoomplukker” presenteren aan het Gentse publiek. Dit alles wordt aangevuld met slampoetry, theater en dadaïsme. Naderhand kan men nog pessimistisch dansen op de muziekselectie van DJ Kopstoot.

Al vanaf de eerste editie, op de vooravond van de afgelopen Gentse Feesten, zet Droef.Gent zich in voor meer ruimte voor pessimistische en melancholische geluiden in cultuurevents. Op dit cultuurpodium dus geen makkelijke moppen en gezellige meezingliedjes, maar rauwe emoties, confronterende vragen, en muziek die de gedachten op gang zet.

Elke twee maanden Volkshuis
Droef vindt sinds kort elke twee maanden plaats in het Volkshuis. Droef is daarmee een beetje ‘thuis’: “We gaan actief samenwerkingen aan met diverse locaties en festivals, zoals we nu al zes keer gedaan hebben, maar het is ook wel prettig daarnaast enige regelmaat te kunnen bieden,” aldus René van Densen, een van de initiatiefnemers. Liefhebbers van het droevige woord kunnen dus hun hart ophalen.

Meer informatie: http://www.droef.gent

DroefCon 7

Datum: 11 April 2018
Locatie: Het Volkshuis, Sleepstraat 33 Gent
Inkom: gratis

Optredens van: Domien Vloeberghs, Gyes Herteleer, Marc Tiefenthal, Muurdweil & Dante, Nebulous Somnambulator, Sander Braeckman, Sven De Swerts.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *