Hoe heet onze komende editie? (Win een pintje)


We hebben ruzie. Op de Droef.Gent redactie. Twee kampen. We zijn verdeeld. Over een naam. De naam van de eerstvolgende Droef editie. Want. De ene helft van de redactie leest Droefcon 7 als ‘Droefcon Seven’ (op z’n Engels). Een knipoog naar de DefCon-niveaus die de Amerikaanse regering in kan stellen in tijden van grote paniek. De andere helft van de redactie is het daarmee oneens. Die lezen ‘Droefcon Sept’ (op z’n Frans). Oftewel: droef concept. Hoop welles-nietes. Gesmijt met deuren. We hebben uiteindelijk gepraat en zijn tot een besluit gekomen:

U mag beslissen hoe onze komende editie heet.

Pas op: dit is een grote verantwoordelijkheid. De presentator zal zich aan de beslissing van het volk moeten houden. Op de beelden die ongetwijfeld gefilmd worden en tot in het eeuwige deze editie vastleggen, heeft uw argument uiteindelijk een definitieve impact. Uw beslissing beitelt iets in steen voor alle tijden die na ons komen. U. Beslist. De uitspraak. Voor eeuwig. Jaren nadien zal men streng gecorrigeerd worden als men de naam van dit evenement anders uitspreekt. Want neen: u had besloten. Zó spreek je het uit.

Dus laat u horen! We hebben ruimte in de comments hieronder gemaakt voor elk mogelijk argument. Sterker: heeft u een goede argumentatie voor nóg een andere uitspraak, dan is het bijna uw morele plicht die hier ook voor het voetlicht te plaatsen. We onderwerpen ons volledig aan uw oordeel. De persoon met het allerbeste argument wint een pintje op Droefcon 7. Dan weten we ook direct met welke uitspraak we het glas erop zullen klinken.

Droefcon Seven of Droef Concept?

View Results

Loading ... Loading ...

7 Antwoorden op “Hoe heet onze komende editie? (Win een pintje)”

  1. Tja, daar gaan we (weer). Engels is slecht uitgesproken Frans, zei ooit een gewichtig Fransman. Dan is het toch eenvoudig: Con Sept, l’autre serait trop con… En bovendien gebeurt het helemaal in België en maakt de Franse slag het mogelijk binnenkort ook droevig te gaan staan in Frans Belgenland…

  2. “Sept” heeft een septembermaand-connotatie, met ’t gevaar dat men pas in september 2018 afkomt op ’t evenement, ge 11 april voor ’n lege zaal staat…?

    1. Dat is behoorlijk ver gezocht. Overigens is september niet de zevende maan. Voor het zelfde geld en in dezelfde logica komt een deel van het volk pas in de zevende maand van dit jaar naar het gebeuren. Helemaal leeg zal de zaal overigens nooit zijn.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *