Yes! Blue Monday

Droef.Gent: Cultuur Podium voor Pessimisme
Bij Droef is het vandaag praktisch een feestdag. Want Blue Monday valt extra vroeg dit jaar. De meest deprimerende dag van het jaar valt een week vroeger. Als de zwaarste maandag van het jaar op 22 januari was gevallen zoals sommigen nog denken dat het zal doen, zijn inmiddels de lonen betaald, wat vanzelfsprekend erg goed is voor iedereens humeur. Een soort diskwalificatie kortom, waardoor de tweede zwaarste maandag van het jaar nu de facto de eerste plek krijgt. En dat is natuurlijk heel bijzonder. Wat ook bijzonder is, is dat op de gediskwalificeerde Blue Monday het nog maar enkele nachtjes slapen zal zijn voor de vijfde editie van Droef, het unieke Gentse Podium voor Pessimisme start. Met een open microfoon-gedeelte waarbij mensen uit het publiek ook zelf iets kunnen voordragen. Maar u moet natuurlijk eigenlijk vandaag uw tekst schrijven. Nu dit gevoel vers is. De wanhoop. De grauwheid. De uitzichtloosheid. Het uitstrekken van de eeuwigheid als een kat die maar niet wil sterven en steeds op uw broek piest. Blue Monday is hier en u kunt er ten volste gebruik van maken. En over anderhalf weekje kunt u het zelfs al voordragen. Het is zo mooi, dat we er bijna verdrietig van worden. Hoera. Snik.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *