Over de Covid Safe Ticket (of ‘de QR-code’)


We hebben er nog over overlegd. Want blij is niemand echt met die QR-code natuurlijk. Maar het moet van de overheid. En we willen eigenlijk zo graag u weer terugzien. Na zes avondvullende edities willen we niet meer terug online. We willen weer het glas kunnen heffen en samen kunnen lachen, wenen en watalnietmeer. Dus we willen samen met u in Het Volkshuis terugkeren.
En weliswaar zal Droef vermoedelijk onder de 200 man publiek blijven, maar voor horeca in het algemeen geldt het toch echt: we moeten u vragen om woensdagavond een Covid Safe Ticket te presenteren aan de deur. Anders kunnen we u niet binnenlaten.
Zoals u vermoedelijk weet, kunt u de CST digitaal verkrijgen via uw smartphone als:

  • u uw vaccinatiecertificaat hebt: volledige vaccinatie ten minste 2 weken geleden;
  • u een herstelcertificaat heeft: positieve PCR-test tussen 11 en 180 dagen geleden; of
  • een testcertificaat: een negatieve PCR-test (NAAT-test) met staalafname maximum 48 uur geleden of negatieve RAT-test (snelle antigenentest) met staalafname maximum 24 uur geleden. In het geval van een testcertificaat is het certificaat geldig tot het einde van de kalenderdag waarop het certificaat vervalt.

Oftewel: u heeft twee vaccinaties ontvangen van Pfizer, Moderna of AstraZeneca, of die éne Johnson&Johnson, of u heeft Covid gehad maar bent al geruime tijd genezen, of u heeft zich kortgeleden laten testen en het resultaat is negatief. In deze drie gevallen zal er een correcte QR-code aan de ingang gescand kunnen worden en heeft u toegang tot het (verder gratis) evenement Night Of The Living Droef.

Mondmaskers zijn (vooralsnog) niet verplicht, uiteraard wel toegestaan. Komt u van buiten België? Normaal gezien is het CST van uw land binnen Europa (Schengen zone) ook geldig hier. Maar zoek het voor de zekerheid even op via internet!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *