Droef voorlopig écht afgelast


Ja, vorig jaar december was Droef Afgelast nog een grapje van ons. En het is hartverwarmend hoeveel van jullie vragen wanneer Droef weer doorgaat. En het ligt niet aan de artiesten, er staan er nu alweer een reeks te trappelen. Ook Het Volkshuis zag het in principe zitten. Maar in navolging van Caque, die ook eens naar het vloeroppervlak van het café keken, en met een deftige blik op alle regels waar je aan moet voldoen, was de beslissing voor ons helder en duidelijk: voorlopig even geen Droef.

We zouden terug online door kunnen gaan, maar na drie grote edities zijn we daar wel even klaar mee. En zelfs als we vooraf toestemming krijgen, kweeniehoeveel plannen en informatie indienen, een database van contactgegevens van het publiek en de artiesten aanleggen, dan mag er nog maar maximaal twintig man publiek aanwezig zijn. Dat is voor de artiesten, voor het café, ook voor ons niet super interessant. We krijgen er niets voor betaald en doen dit voor de leute, onder deze omstandigheden wachten we gewoon liever even tot het voor iedereen weer wat veiliger en onder minder extreme regelementen moet.

Weet u wat wél gewoon kan? Naar het Volkshuis gaan om iets te drinken. Komende vrijdagavond gaat het weer open. Zaterdag is het ook open. Vanaf volgende week steeds donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. En het is voor hen niet gemakkelijk geweest deze tijd. Dus een veel beter idee is nog om gewoon aldaar even het glas met Robijn en wellicht ook met ons te heffen. Op die manier mag er ook meer volk binnen en is het wat gezelliger.

Droef komt terug. Maar nu gewoon even niet. We houden u op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *