Is er wat te doen in Gent?

Vanzelfsprekend is het vanavond weer Droef vanaf 20u, in café Het Volkshuis. Dus jazeker, er is iets te doen vandaag in Gent. Maar daar schrijven we nu eventjes niet over. (U komt toch immers gewoon vanavond zelf kijken?)

Dagelijks overzicht

Nee, we spreken over het algemeen: Is er iets te doen, in Gent? Want stel nu toch, dat het antwoord gewoon in uw Google Calendar stond. Automatisch. U checkt uw smartphone of kijkt even op de laptop en denkt, aha, dat ziet er interessant uit eigenlijk. Zonder daarvoor uw Facebook events door te hoeven ploeteren, uw emails, de websites van allerlei initiatieven (zoals bijvoorbeeld dit Podium voor Pessimisme), uw appjes, Uitinvlaanderen enzovoort. Neen, gewoon, een overzichtje van kleine, alternatieve, sympathieke poëzie-avondjes, theaterinitiatiefjes, voordrachten, bandoptredens enzovoort. Van die bloed-zweet-en-tranen DIY-organisatoren die de kleinere hoekjes van deze mooie stad inkleuren.

Gratis kalender

Welnu, we zijn ermee bezig. Samen met enkele andere organisatoren. Er is een begin. Een publieke Google Calendar die u eenvoudig aan uw eigen kunt toevoegen. Zodat u steeds automatisch kunt zien waar het feestje is. De organisatoren vullen de kalender zelf. En natuurlijk staat Droef er ook bij. Zo vergeet u het nooit meer. Om het makkelijk te onthouden hebben we er de URL agenda.droef.gent aan gekoppeld. Als u dat intypt of daarop klikt, schakelt u direct naar uw Google Calendar met de vraag of u deze aan de uwe wilt toevoegen (J/N). U kunt hem wanneer u wilt zichtbaar of onzichtbaar maken, en hij is ook zo weer verwijderd. Het is allemaal gratis en vrijblijvend kortom. En wat betreft privacy, wij krijgen niets te zien of er iemand de kalender gebruikt. Dus wie weet doen we het allemaal voor niets.

Maar zelf hebben we deze kalender al toegevoegd, want wij willen het wel weten. Of er iets te doen is in Gent vandaag. Superhandig!

Voor organisatoren

P.S. U organiseert zelf ook af en toe eens wat en wil uw evenementen er ook bij zetten? Neem even contact met ons op, collega, dan regelen we dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *