Hoe Droef vond u het?

Het is al bij al reeds een vreemde tweeëneenhalf jaar geweest.

Inderdaad, Droef bestaat ‘pas’ tweeëneenhalf jaar. Desondanks hadden we in aanloop naar juli 2017 nooit verwacht welke fantastische mensen er allemaal nog op ons podium zouden staan. Helaas sta ik hier ook even stil bij de mensen die er niet meer zijn, maar elke act is bijzonder geweest. Elke editie weer staan we versteld. Maar ook van u: u komt steeds in grote drommen op uw woensdagavond naar Het Volkshuis (of op andere avonden naar onze iets minder regelmatige evenementen), u behandelt de artiesten met veel respect, u maakt dat het fijne feestjes zijn. Wij zijn heel blij met u, als publiek. Dat mag u best weten.

Wij willen eigenlijk ook iets weten. Hoe vindt u het eigenlijk bij Droef? We stellen de vraag niet alleen aan ons publiek maar ook aan de diverse artiesten die reeds op het podium stonden. We maken veel slordige fouten en een Droef avond is steeds op zichzelf een volledig concept vol experiment, maar pakt dat ook een beetje oke uit eigenlijk? Heeft u opvallend mooie – of juist zeer slechte – herinneringen aan Droef of aan optredens bij Droef? Is onze site een beetje oke? Zijn we te commercieel geworden en waren we leuker in onze vroege jaren? Kunnen er dingen beter en zo ja, heeft u misschien tips?

We gaan er nog lang niet mee ophouden maar horen graag eens van u. Dus roept u maar onder dit bericht: Hoe Droef vond u het allemaal tot zover?

Wat vind u van Droef?

View Results

Loading ... Loading ...

23 Antwoorden op “Hoe Droef vond u het?”

 1. Bwaja

  Goed.

  Het volkse karakter van het publiek en de speelse wijze van organisatie maken het een uniek podium waarbij kwaliteit of bagger elkaar naadloos aanvullen. Daardoor ontstaat net een losse, ongedwongen en uiterst aangename sfeer die zowel de artiest als de luisteraar fascineert.

  1. Merci voor het compliment. Los en ongedwongen is wel een van onze strevens steeds. Inderdaad om alles goed tot hun recht te laten komen!

 2. Ik heb nog steeds warme herinneringen aan de allereerste editie, misschien júist omdat we ondanks alle rommeligheid steeds wat beter georganiseerd raken. We wisten volledig niet waar we aan begonnen, startten véél te laat, een half uur voor oorspronkelijke aanvang ontdekten we ineens dat we alsnog geen beamer beschikbaar hadden (die in allerijl toch nog geregeld kon worden), de facebook live stream raakte aan het eind van de show spoorloos verloren, het was stervenswarm dus driekwart van het publiek zat buiten op het terras, en dat alles nog nét in de oude l’Enfant Terrible voordat de boel daar ging sluiten (en op nieuwe locatie heropende). Wat een stress en toch ook, wat een leute. Wrang: Jackjohannes Hemp verkleed als de Dood. Bijzonder: de eerste ajuinen werden gesneden. Te vroeg gestopte traditie: het openingsgebed (“Dat is Droef !”). Het was verdorie allemaal mogelijk zelfs niet doorgegaan omdat er aanvankelijk zo weinig interesse in was. En toch had het alles al in zich dat we nu bij Droef kennen… Ja, ik denk dat ik Droef 1.0 toch uiteindelijk nog altijd het meest zal blijven koesteren.

 3. Ik sluit me aan bij Anoniempje 69:
  Kwaliteit & bagger (maar wat is bagger eigenlijk: de ‘bagger’ van nu is de ÜberKunst van morgen…) gaan bij Droef een perfecte synthese aan!
  De sfeer is doorgaans ongedwongen, ontspannen en uiterst plezant!

 4. Ben helaas zelf nog nooit geweest, maar mag iedere keer genieten van de diepzinnige grapjes in de posters/flyers
  Iedere keer weer verbaast mij de creativiteit in de vormgeving, unieke stijl en serie die alle flyers bij elkaar vormen.
  Keep up the good work

 5. Ik vergeet nooit meer dat ik een pamper mee moet nemen naar Droef. Er was eens een performance van ene Muurdweil waarbij ik vergat dat ik last heb van mijn prostaat. Ik lag plat van het lachen waarbij ik rolde en grolde en trolde in mijn pis.

 6. Zolang Dhr. Van Densen niet zelf terug achter de micro kruipt om een editie te presenteren, zal deze droevige cirkel nooit rond zijn. Gert Jan Termote deed een nobele poging maar die jongen kijkt duidelijk te veel op naar Bob Minne, die mij overigens persoonlijk bevestigd heeft dat hij nog voor geen miljard roebel komt deelnemen aan dit illuster kabinet voor hofnarren. Voor alle andere pogingen tot het vinden van een geschikte Master of Ceremony bleek het woord ‘droef’ slechts een pijnlijk eufemisme te zijn. Misschien kunnen jullie Frank Aesaert eens contacteren…

  Ah ja en zou er iemand binnen de organisatie kunnen overwegen om een budget uit te trekken om Franky Bordo een workshop ‘lekkere soep maken’ cadeau te doen. Een cursus ‘Hoe word ik slechts verliefd op 1 op de 3 vrouwen die ik tegenkom?’ zou hem ook kunnen helpen…

  1. Dhr. Van Densen heeft nog nooit een editie gepresenteerd dus we zien dat niet echt gebeuren. Receptverbetering van de soep gaan we zeker eens nader bezien!

 7. Droef is de max!
  Bedankt om er te zijn.
  Mensen hebben podia nodig om op te staan en van te vallen.

  Alleen zou ik de spreektijd beperken, kwestie van de avond niet onnodig lang te rekken.
  P Van O, bijvoorbeeld, die blééf maar gaan – een tachtiger op Duracellbatterijen, zo kwam hij me voor.

  Less is more! en al de rest is parels voor de zwijnen.

  1. Dat is waardevolle input waar we inderdaad meer rekening mee kunnen houden. Het blijft een lastige balans tussen ons streven de artiesten alle ruimte te geven voor wat ze willen brengen, en tegelijkertijd toch de totale show een beetje in de juiste lijnen te sturen. Maar goede feedback, dank!

 8. Het mag soms wat somberder zijn. Voor de rest heb ik vaak een goede mix gezien tussen beginners en oude rotten, genres en origines (al is dat op zich geen criterium om iets goed te vinden, het toont dat over elke editie nagedacht wordt omdat je anders eindigt met een circus zelftherapie en/of een resem bleke jongens die vooral zichzelf en elkaar verbaal staan af te trekken). Ook de “thema”-edities werden interessant opgevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *