Over een ruim weekje: Droef voor boekliefhebbers!


TL;DR Wie volgende week woensdag naar Droef Halfvol komt, neemt best extra geld en een stevig boekentasje mee.

Zélfs de redactie van Droef leest nog wel eens een boek. Sterker, we houden van poëzie en ook van proza, kort en lang. Dat mag wellicht al duidelijk zijn geworden uit onze evenementen, anders hadden we gewoon een of twee live bandjes laten spelen en klaar. Toch hadden we eens zin in een nóg spannender avontuur waardoor volgende week woensdag 12 juni op ons podium bijna alleen maar voordragers staan. Wacht, niet wegklikken! We zouden Droef niet zijn als daar geen grote verscheidenheid in zat, zodat er humor en comedy, ontroering, scherpzinnigheid, fantasie, én hier en daar toch wat muziek bij zit. En we gaan het nog spannender maken, maar hoe, dat verklappen we niet.

Wat we echter wel ook even vooraf willen zeggen is dat deze mensen in feite gratis komen optreden voor u. Natuurlijk verzorgen we enkele drankjes en versnaperingen voor hen maar ze ontvangen hier verder geen vergoeding voor. Ze komen uit passie voor hun eigen tekst, uit hoffelijk gebaar naar het Droef initiatief (dat ook met niets dan vrijwilligers opereert) en voor u. Veel van deze mensen hebben boeken uitgebracht. Een aantal van hen zal er daar vermoedelijk wel wat van meebrengen. Het is ons advies om voldoende geld mee te nemen, dus niet alleen voor die paar pintjes die u wou gaan nuttigen, maar ook om een of meerdere boeken aan te schaffen. En misschien een stevig boekentasje om uw oogst weer mee naar huis te vervoeren.

DE VOORDELEN VAN EEN BOEK

  • Strategisch gepositioneerd op salontafels, toiletten en nachtkastjes wekt u er zowel de indruk mee dat u een intelligent en welbelezen persoon bent waar goede gesprekken mee gevoerd kunnen worden, maar tevens de nieuwsgierigheid van uw bezoekers wat u de gelegenheid geeft om bijvoorbeeld snel even die spinazie vantussen uw tanden te halen zonder dat iemand het ziet;
  • Vliegen en muggen leggen het in constructie opnieuw en opnieuw af tegen een boek. We willen maar zeggen: een eventuele zogenaamde grote ontwerper-van-alles versus de mens, 0-1.
  • Door het gebrek aan electronica zal een boek overal functioneren, ook wanneer er geen opladers in de buurt zijn of de piloot nu al voor de zeventiende keer verzocht heeft of u uw gsm uit wil schakelen;
  • Hoe meer boeken u heeft, hoe eerder u van die lelijke kitcherige grotere H O M E– of L O V E-letters af kunt komen die uw lief op de boekenplank heeft geplaatst;
  • Over de match van gisteren raken u en uw vrienden het toch niet eens en de gesprekken draaien altijd luidruchtig uit, maar heeft u hen al naar hun mening over dit boek gevraagd? Gegarandeerd dat u ineens de leiding over het gesprek heeft;
  • Voor elk boek dat u koopt krijgt een schrijver in de hemel eindelijk zijn vleugeltjes, en zonder vleugels kun je niets bestellen aan de bar dus ze hebben dorst daarboven, denk ook eens aan een ander.

PRO-tip: neem óók extra geld voor pintjes mee. Niet enkel voor u, maar die schrijvers zullen ook dorst hebben.

P.S. De schrijvers op ons podium worden alvast uitgenodigd hieronder toe te lichten óf, hoeveel, en voor hoeveel, ze boekenvoorraad meebrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *