Deze vrijdag eren we Jack. Gewoon afkomen.

We meldden het al, maar Jackjohannes Hemp, een van de markantste figuren van Gent en een van de kapiteins van Droef, is ons tot onze grote droevenis eerder deze week ontvallen. En we gaan die op twee momenten in de nabije toekomst uitgebreid eren. Natuurlijk zeker ook op Droef Doop, de urban-stijl spin-off van Droef die hij zelf ambitieus gestart is. Maar omdat we niet tot eind van de maand willen wachten, gaan we deze vrijdag al los in het Eco Centrum in Gent. Als u daar nog niet van gehoord heeft, dat komt voor, het zit net buiten het historisch centrum en niet iedereen weet het daar te vinden, ondanks het grootse gele bord aan de gevel. Als je bijna gans cultureel Gent aan het janken, knuffelen en dronken dingen voordragen wilt zien, moet je zeker afkomen. Daarnaast is bijna de halve organisatie van Droef bij dit evenement betrokken. Jack zou er zelf ook normaal gezien optreden. Dus we voegen het even toe aan de kalender. En we verwachten iedereen daar. Voor kunst, voor cultuur, voor knuffels, voor troost. We gaan even doen alsof pessimisme niet ons ding is en blij zijn dat we Jack in onze levens hebben mogen kennen. Met optredens van The Flying Ostriches, Bart Dauwe en Molisa, Jan Bart, en een keur aan spontaan opdagende artiesten die Jack een mooi afscheid willen geven.

En natuurlijk is het op zaterdagavond 30 maart nog eens raak bij Bij` De Vieze Gasten in de Brugse Poort. Hij zou gewild hebben dat iedereen het glas zou komen heffen.

Adres: Rodetorenkaai 6, 9000 Gent
Hoe laat: 19u dus een goed excuus om op tijd de werkweek af te ronden
Inkom: gratis
Pinten: extreem betaalbaar
Waarom komen: Jack

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *