Droef Doop introduceert nieuw Pierke

Jackjohannes Hemp als de droeve Pierke Pierlala op Droef Doop 1 in café Afsnis, 29 november 2018, foto Seppe Durnez
Jackjohannes Hemp als de droeve Pierke Pierlala op Droef Doop 1 in café Afsnis, 29 november 2018, foto Seppe Durnez

Afgelopen zaterdagavond introduceerde Droef Doop een eigen versie van het welbekende karakter Pierke Pierlala in café Afsnis. Alle edities van Droef Doop vanaf hier zullen Pier blijven opvoeren in een uniek mengsel van het traditionele karakter met authentiek Gents volkstheater. Maar dan met een typisch pessimistische hoek af.

De nieuwe incarnatie van Pierke is een initiatief van de Gentse kunstenaar Jackjohannes Hemp, die zelf ook in de huid van het karakter kruipt. JJHemp (Gent, 1973) is, behalve dichter, ook een multidisciplinaire digitale en beeldend kunstenaar en performance artist. Jack staat symbool voor zijn creaties, van schilderijen tot street-art naar 3d-projecten en video. Johannes staat dan weer symbool voor de teksten die hij schrijft. Met steeds een hoge maatschappelijke betrokkenheid en een eis om saamhorigheid, hoopt hij met zijn kunst maatschappelijke discussies op gang te krijgen.

Aan de echte Gentenaar behoeft Pierke Pierlala geen introductie meer. Het folkloristisch figuurtje is al decennia door Luk De Bruyker vertolkt op onder andere de Gentse Feesten, en brengt dan politiek satirische monoloog voor volwassenen. Hierbij wist hij zich gesteund door wijlen de legendarische Romain Deconinck. De Droeve Pier eert deze traditie op eigen wijze en zal eveneens de actualiteit en gebeurtenissen in het Gentse in de authentieke Gentse tongval onder de aandacht brengen, maar dan op de edities van Droef Doop. Op Doop wordt deze act omringd door urban arts als hiphop, slam poetry, spoken word, rap, maar ook graffiti, kleinkunst en politiek volkstheater. Droef Doop maakte al reeds indruk bij de eerste editie in café Afsnis op zaterdagavond 24 november, en zal in 2019 in samenwerking met Bij’ De Vieze Gasten in de Brugse Poort doorgang vinden. De volgende editie is 30 maart en zal tevens een Open Mike-gedeelte ommvatten. En dus ook wederom het Droef Pierke ten tonele voeren.

Droef Doop is een spin-off van de tweemaandelijkse editie van Droef.Gent in café ’t Volkshuis, waarvan op 12 december aanstaande de jaarafsluitende editie plaats zal vinden.

Meer info: www.Droef.Gent en www.deviezegasten.org

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.