Even iets heel anders: Droef Doop!

24 november 2018: Droef Doop

TL;DR Er komt een spin-off van Droef aan die zich gaat focussen op urban arts en politiek getint protesttheater, genaamd Droef Doop. 24 November 2018 is de kick-off in café Afsnis, dus allen komen!

In juli 2017 begonnen we met iets heel anders, te weten ons live podium voor pessimisme. De allereerste editie was direct erg goed bezocht en had een line-up waar we toen al fier op konden zijn. We wisten nog niet of het initiatief vervolg zou krijgen, maar sinds oktober datzelfde jaar kwam een zeer Droef jaar, waarbij een groeiende groep vrijwilligers met goede initiatieven en verbetervoorstellen kwam. Het is bijna ironisch, voor een Podium voor Pessimisme toch. Één van hen was de Gentse veelzijdige kunstenaar Jackjohannes Hemp of #JJHemp, die regelmatig klaagde dat het verdomme allemaal wel wat meer slam, hiphop en straat van hem mocht.

Dus Jack start nu een eigen variant van Droef.Gent op, genaamd Droef Doop! Hierbij geen ajuinensoep en white privilige poëzie (zeggen we met de nodige zelfspot: Droef heeft een relatieve diversiteit aan geluiden een podium geboden maar wie de videoverslagen erop naslaat moet toch erkennen dat onze edities niet bepaald urban zijn). U bent dus allen helaas ook uitgenodigd op zaterdagavond 24 november aanstaande, in café Afsnis (Bij Sint-Jacobs 10, symbolisch genoeg één deur naast waar we destijds met de eerste Droef startten!) om de start van dit nieuwe podium te vieren. De datum is bewust gekozen, want na middernacht mag Jackjohannes zelf 45 kaarsjes uitblazen. Om deze speciale verjaarsavond extra te vieren geeft hij voor het eerst in 15 jaar een nieuwe dichtbundel uit, die ook deze avond gepresenteerd zal worden.

Wat kunt u verwachten? Naast een spectaculaire full-colour bundel vol beeldende kunst en poëzie, hip-hopmuziek, maatschappijkritische satire met een fonkelnieuwe Pierke Pierlala, bijtende en confronterende slam poetry (niet te verwarren met poetry slam, als u wilt leggen we dit u die avond wel in persoon aan u uit), en een aantal verrassingen die we hier dan ook verder nog niet verklappen. En voor dit hele feest betaalt u dus helemaal niks, het is helemaal gratis. Natuurlijk zal Jackjohannes u eeuwig dankbaar zijn als je een van zijn dichtbundels aanschaft, en doet het barpersoneel natuurlijk niet aan gratis pinten. Maar de show wordt u volledig gratis aangeboden. Zorg dus dat je erbij bent, bij de officiële doop van Doop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *