Dag 1 deze avond!

Droef Aid gaat beginnen! (Over vijf uurtjes, maar je kunt er nooit te vroeg bij zijn…)
U komt toch ook?

Ju Lie op DroeFive Live
Foto: Philip Volckaert

Vanavond start de eerste van de drie dagen Droef Aid, en we barsten meteen los met theater en muziek! Sven De Swaef en Vincent Glasmacher verzorgen het theatrale, en Peter Tomlinson komt ons van poëtische teksten voorzien. Maar wie vooral ook terugkeert is Ju Lie, die u nog in Januari tijdens het open mike-gedeelte van DroeFive Live kon aanschouwen. Aldaar ontmoette ze een andere gitarist en samen vormen ze nu Julian Jones, dus we zijn enorm benieuwd. En als klapper op de vuurpijl komt de legendarische Jan Ducheyne samen met zijn band Noodzakelijk Kwaad de avond uitluiden met de ultieme mix, te weten poëzie én muziek. Presentatie is in handen van Benoit Vermaele (hij is terug in het land!) en Lukas Vanantwerpen (van de legendarische diss-sessie op DroeFive Live). De oren zullen naronken, de biertjes zullen geklokt worden en mensen zullen nog lang spreken van deze avond. Toch minstens tot morgenavond, want dan is het alweer Dag Twee!

Wanneer: Vanaf 21u tot minusplus 23u
Waar: Buurtzaal Trafiek (dus op één-hoog, ‘boven’ Trafiek) in het Pierkespark te Gent
Kost: Inkom volledig gratis
Drank: Bring Your Own beer!

Huishoudelijke mededelingen:

Feed the artists
Het evenement Droef Aid wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd, we voorzien ook onszelf dan maar van drank en smijten ons de volledige dag, ook tijdens de expositie. Dit alles drie dagen lang, en natuurlijk met opbouw en promotie vooraf. We krijgen hier geen cent subsidie voor, al kunnen we dankzij Whaleshares wel de artiesten van wat drank voorzien. Maar bezoekers, die immers ook geen inkom hoeven te betalen en zelf hun eigen drank mogen meebrengen, wordt een extra knuffel gegund als er toch eventueel iets lekkers voor de organisatie meegebracht wordt, of wellicht een vrije bijdrage in de hoed te doen.

BOM Festival
Droef Aid is onderdeel van het BOM-Festival, dus ga gerust met ons er nog eentje (niet-gratis) drinken bij Bij’ De Vieze Gasten zodra het spektakel bij Trafiek voorbij is. Check ook zeker hun programma om te zien wat er nog meer te beleven is in de Brugse Poort deze drie dagen.

Overlast en afval
Trafiek was super sympathiek dat we hun buurtzaal mogen gebruiken voor dit evenement en de expositie. Hou hier aub ook rekening mee: zorg voor zo weinig mogelijk overlast voor de buurt, zowel voor als na het evenement. Ruim ook netjes uw rotzooi op: we zullen PMD-zakken buiten opstellen voor het blikafval en eventuele andere afvaloplossingen aanbrengen. En laat de boel een beetje heel, dan blijft u van harte welkom.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *